Goed om te weten als u een motorjacht huurt
bij Yachtcharter Heerenveen

Vaarbewijs en ervaring
De lengte van onze motorjachten valt binnen de lengte van 15 meter, dit betekent dat de schipper niet in het bezit hoeft te zijn van een vaarbewijs. Huurders van onze schepen dienen echter wél over enige ervaring te beschikken.
Indien u weinig of geen ervaring heeft, kunt u een vaartraining van SSH Boating volgen. Met een training van naar keuze enkele uren tot anderhalve dag maken de instructeurs van SHH Boating u en uw crew volledig vertrouwd met het besturen, afmeren en navigeren van een motorjacht.

Voor vertrek wordt elk schip volledig uitgelegd en alle mogelijke functies besproken.
Let op: Onze motorjachten zijn alleen geschikt voor zoetwater.

Heeft u nog vragen, of wellicht speciale wensen? Neem contact met ons op. We doen graag ons best om u een perfecte vaarvakantie te bezorgen!

Afvaren vanuit het Friese watersportgebied

Vanuit onze thuishaven in Sneek vaart u alle kanten op. In Sneek bevindt u zich midden in het Friese watersportgebied. Genieten met een hoofdletter ‘G’ begint direct al bij afvaart.

Bel ons voor meer informatie: tel. (+31) (0)653 720025

Afvaarhaven in Sneek

Onze thuishaven is: Einsteinstraat 9, 8606 JR Sneek (centrum Sneek op slechts 600 m). De jachthaven beschikt over parkeerplaatsen op afgesloten terrein en ligt vrijwel direct aan het Sneekermeer, zonder bruggen! (zie kaart)
Sneek ligt centraal aan het Noord-Nederlands snelwegennet en is dus heel gemakkelijk en snel te bereiken.

Vanuit Sneek kunt u alle kanten op; u bevindt zich in het hart van het Friese watersportgebied: het Sneekermeer en omringende poelen. Zuidwaarts richting het unieke natuurgebied De Weerribben en Ossenzijl en in oostelijke richting het pitoreske gebied rondom Eernewoude.

Geldzaken

Borg
De borg op onze schepen bedraagt € 500 en is tevens uw eigen risico. Bij terugkeer wordt het schip gecontroleerd. Als er geen schade aan of in het schip wordt geconstateerd krijgt u de volledige borg terug.

Verzekering
U dient zelf voor een anulering- en reisverzekering zorg te dragen.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling bedraagt 50% van het totaalbedrag.
Zodra de aanbetaling op onze rekening (IBAN NL12RABO0330742000) is bijgschreven, is het motorjacht definitief gereserveerd. Het resterende bedrag dient vóór de afvaart (eventueel á contant) te worden betaald. Overmaken kan ook, maar dan moet het resterende bedrag uiterlijk 30 dagen voor de huurdatum te zijn overgemaakt.

Beddengoed

U dient zelf uw beddengoed mee te brengen. Zit de auto al vol? Geen probleem, u kunt bij ons uw beddengoed huren voor €17,50 p.p. per week. Het beddengoed ligt dan voor u klaar wanneer u aan boord stapt. Badkamerpaketten zijn ook te huur voor € 7,50 per pakket (1 grote, 1 kleine handdoek en een washandje).

Huisdieren

Heeft u geen oppasadres kunnen vinden voor uw huisdier of is het dier ook toe aan een vakantie, dan kunt u deze meestal meenemen aan boord (vooraf overleg gewenst). Kosten zijn €50 per week per huisdier.

Fietsverhuur

Huurfietsen (normaal type) mogelijk voor €40 per week.

Waterkaarten

Aan boord zijn de belangrijkste waterkaarten van Friesland, alsmede de Almanak waarin opgenomen de brug en sluisopeningstijden.

Marifoon

Voor huurders met een vergunning is er nu ook een marifoon te huur voor €25 per week.

Eind schoonmaak

De eind schoonmaak van het gehuurde schip kan ivm de corona maatregelen niet door de huurder worden verricht.

De kosten voor de eind schoonmaak zijn €80.